lammetjes kijken op texel
05 maart 2022 
1 min. leestijd

lammetjes kijken op texel

Lammetjes kijken op Texel

Natuurlijk is Texel altijd erg mooi, maar in het voorjaar wordt Texel nóg een stukje leuker om te bezoeken. In deze periode worden er namelijk duizenden lammetjes geboren. En dat is echt iets om een keertje mee te maken. En extra makkelijk want de schapenboeren hebben een speciale lammetjesradar.

Meer schapen dan inwoners

In het voorjaar worden er op Texel naar verwachting zo'n 22.000 lammetjes geboren. En daarmee verdubbelt het aantal inwoners van Texel (circa 14.000) in korte tijd ruimschoots. Het maakt het eiland dan een waar lammetjes eiland. Een uniek en vrolijk gezicht.

Inmiddels zijn de eerste wollige lammetjes al gesignaleerd op diverse plekken. Elke dag worden het er meer en meer. Je kunt dus al volop langs rijden met de e-chopper, e-fatbike of e-puch. Of kom eens kijken bij een van de schapenboerderijen.

Lammetjes kijken

Eenmaal op Texel is het natuurlijk erg handig om te weten waar je precies van die schattige lammetjes kunt spotten. En dat kan ook! Er is namelijk een speciale lammetjesradar gemaakt, die zo ongeveer hetzelfde werkt als de welbekende buienradar. Zo kun je altijd precies zien waar op dat moment de lammetjes te zien zijn. Handig bij het plannen van je dagje Texel op een van onze fun voertuigen!

lammetjes radar op texel

Nu al lammetjes zien?

Neem een kijkje op de webcam bij Schapenboerderij Texel


Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen