Weten waar de stroom vandaan komt voor de scooters
27 april 2022 
0 min. leestijd

Weten waar de stroom vandaan komt voor de scooters

  Bij het huren van een elektrische scooter, fatbike, puch of Cafe Cruiser bij Texel Cruiser wordt de accu geladen met duurzame groene energie van TexelEnergie. Maar het is belangrijk om te weten dat deze energie ook daadwerkelijk op een duurzame manier wordt opgewekt. Daarom stellen alle energieleveranciers jaarlijks een Stroometiket samen, waarop de herkomst van de gebruikte stroom wordt vermeld. Op het Stroometiket kun je zien welke energiebronnen zijn gebruikt en waar deze zijn opgewekt, en wat de milieuaspecten hiervan zijn.

  Let er wel op dat de samenstelling van de stroom voor de consumentenmarkt vaak verschilt van die voor de zakelijke markt, dus het is belangrijk om het juiste Stroometiket te gebruiken. Het Stroometiket wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met behulp van een Garantie van Oorsprong (GvO), die bewijst dat de geleverde elektriciteit op een duurzame manier is opgewekt.

  Bij Texel Cruiser maken we sinds 2021 gebruik van energie van TexelEnergie, een coöperatie verenigd in OM nieuwe energie.

  Het Stroometiket van Texel Cruiser voor 2021

  texel cruiser stroometiket


  Over de schrijver
  Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
  Reactie plaatsen
  fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->