Goed verzekerd bij Texel Cruiser
15 juni 2022 
3 min. leestijd

Goed verzekerd bij Texel Cruiser

NU.NL kopte afgelopen week met "

Huren van een e-step of e-chopper: vrij als een vogel of vogelvrij?"

In het artikel ging de schrijver in op de vraag of je nu wel of niet goed voorgelicht wordt over de verzekering bij het huren van een e-chopper of e-step. Er blijkt in den lande nogal wat verschil te zitten in wat er wel en niet verteld wordt qua verzekering. Het kan namelijk best een dure grap zijn als je achteraf toch niet goed verzekerd was bij het huren van zo'n stoere scooter met accu.

Transparantie en helder blijven qua risico

Als Texels verhuurder van elektrische tweewielers zijn wij sinds de start van ons bedrijf altijd transparant en helder geweest naar onze gasten. Onze tweewielers (e-choppers, e-scooters en Café Cruisers) zijn allemaal kentekenplichtig en door onszelf geregistreerd bij de Rijksdienst van het Wegverkeer.  Na deze verplichte registratie en controle zijn wij voor de tweewielers tevens wettelijk verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Onze lokale assurantieadviseur Ab de Wijn heeft ons geholpen met het afsluiten van deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering waarbij het eigen risico voor onze bestuurders slechts maximaal € 175,00 is.  Dat betekent overigens niet het risico voor de schade aan het eigen voertuig, deze is namelijk niet verzekerbaar bij de verzekeraars.

Reden ook waarom wij transparante en heldere algemene voorwaarden hebben die precies vertellen wat er wel én niet verzekerd is.  Bij het (online) boeken kun je niet doorklikken zonder deze algemene voorwaarden te hebben gezien. En ook bij de overhandiging van de tweewielers bij ons op locatie op Texel laten we je nogmaals de voorwaarden lezen én ondertekenen. Gelukkig valt het in de praktijk qua schades erg mee, een spiegeltje, een spatbordje, een gashendel dat zijn toch wel de zaken die het meest voorkomen qua schade. Echter over het algemeen komt het erop neer dat je verantwoordelijk bent voor de waarde van de tweewielers bij total loss van het gehuurde. Dat is niet alleen bij ons zo, maar bij alle verhuurders. Laat je niet misleiden dat je iets kan afkopen want uiteindelijk komt er toch gedonder van.


instructie e-chopperAltijd vooraf instructie van de e-chopper, e-scooter, e-fatbike of Café Cruiser

Wij laten je niet gaan zonder dat je van ons een gedegen instructie krijgt van jouw gehuurde tweewieler. Niet alleen fijn voor de verzekeraar maar ook bijzonder handig voor onze gast. Immers we rijden niet dagelijks op deze super leuke elektrische e-choppers. Na de instructie laten we je nog even een rondje rijden over ons terrein en dan mag je lekker op stap.


Tips voor het huren van een e-chopper, e-scooter, e-fatbike of Café Cruiser

  • Check onze algemene voorwaarden echt voordat je een 'vinkje' zet bij onze algemene voorwaarden
  • Controleer samen met ons op eventuele schades en schrijf deze desnoods nog erbij op onze voorwaarden bij aflevering
  • Altijd vragen om een gedegen instructie van de bediening
  • Vergeet niet een slot mee te nemen (bij onze E-fatbikes)
  • Maak je op je eigen naam een groepsreservering, dan draag je het risico voor alle bestuurders in de groep!Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen