goed verzekerd op stap met texelcruiser
Scooter huren
Marcel Slikker
Scooter huren
01/04/2023
2 min
0

Veilig en goed verzekerd bij Texel Cruiser

01/04/2023
2 min
0

NU.NL kopte afgelopen week met "

Huren van een e-step of e-chopper: vrij als een vogel of vogelvrij?"

In het artikel ging de schrijver in op de vraag of je nu wel of niet goed voorgelicht wordt over de verzekering bij het huren van een e-chopper of e-step. Er blijkt in den lande nogal wat verschil te zitten in wat er wel en niet verteld wordt qua verzekering. Het kan namelijk best een dure grap zijn als je achteraf toch niet goed verzekerd was bij het huren van zo'n stoere scooter met accu.

Transparantie en helder blijven qua risico

Het is inderdaad erg belangrijk om goed voorgelicht te worden over de verzekering bij het huren van een e-chopper of e-step. Het kan namelijk een dure grap zijn als je achteraf niet goed verzekerd blijkt te zijn. Gelukkig is er bij deze Texelse verhuurder van elektrische tweewielers sprake van transparantie en helderheid. Alle tweewielers zijn kentekenplichtig en zijn geregistreerd bij de Rijksdienst van het Wegverkeer. Daarnaast is er een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering afgesloten met een eigen risico van maximaal € 1000,00 voor de bestuurders. Het is wel belangrijk om te weten dat de schade aan het eigen voertuig niet verzekerbaar is.

Daarom is het goed dat er transparante en heldere algemene voorwaarden zijn die precies vertellen wat er wel en niet verzekerd is. Bij het boeken van een tweewieler kun je niet doorklikken zonder deze voorwaarden te hebben gezien en bij het ophalen van de tweewieler wordt er nogmaals om een handtekening gevraagd om de voorwaarden te bevestigen.


instructie e-chopperAltijd vooraf instructie van de e-chopper, e-scooter, e-fatbike of Café Cruiser

Verder is het ook belangrijk om een gedegen instructie te krijgen voordat je op pad gaat en om eventuele schades te controleren en op te schrijven bij aflevering. Ook is het goed om altijd een slot mee te nemen en te onthouden dat als je op je eigen naam een groepsreservering maakt, je het risico draagt voor alle bestuurders in de groep.

Al met al zijn er dus een aantal zaken waar je op moet letten bij het huren van een e-chopper, e-step of andere elektrische tweewieler. Door goed geïnformeerd te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je hopelijk zorgeloos genieten van een leuke rit!

Tips voor het huren van een e-chopper, e-scooter, e-fatbike of Café Cruiser

  • Check onze algemene voorwaarden echt voordat je een 'vinkje' zet bij onze algemene voorwaarden
  • Controleer samen met ons op eventuele schades en schrijf deze desnoods nog erbij op onze voorwaarden bij aflevering
  • Altijd vragen om een gedegen instructie van de bediening
  • Vergeet niet een slot mee te nemen (bij onze E-fatbikes) 
  • Maak je op je eigen naam een groepsreservering, dan draag je het risico voor alle bestuurders in de groep!Reacties
Categorieën
fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->