Wat te doen op Texel met de huidige Corona maatregelen?
15 november 2021 
1 min. leestijd

Wat te doen op Texel met de huidige Corona maatregelen?

Benieuwd naar wat te doen op Texel met de huidige Corona maatregelen?

Sinds vrijdag 12 november 2021 zitten we weer in een lockdown omdat de besmettingen én de bezetting van de IC en ziekenhuizen weer erg hoog is. En omdat dat uiteraard weer het nodige betekent voor ons leven en daarmee onze vrijetijdsbesteding is het weer hoog tijd om eens wat Texeltips te geven over wat er dan nog wel mag op het eiland.

Ontdek de uitkijkpunten op Texel

Het eiland kent diverse locaties waar je heen kan rijden met de TexelCruiser en vanwaar je een prachtige view c.q. uitzicht over Texel hebt. Nabij Den Hoorn bijvoorbeeld bij de bunker Loodsmansduin, maar ook bij de IJzeren Kaap vlakbij Oosterend of natuurlijk de bekende plek Fonteinsnol. Allemaal toegankelijk zonder Coronatoegangsbewijs ;-)

Vogels spotten tijdens jullie eigen vogelsafari

Ook in de winter zijn er vogels te spotten op vogeleiland Texel. Maak daarom een eigen vogelsafari langs de vogelboulevard aan de oostzijde van het eiland. Met de TexelCruisers zul je in ieder geval geen vogel wegjagen.

Onderweg lunch-to-go op Texel

Tijdens een rondje Texel kun je uiteraard een lunch nuttigen. Zoals een gebakken visje of kibbeling bij De Oude Vismarkt, (alle dagen geopend) belegd brood van Texelse Branding (maandag t/m zaterdag), Novalishoeve (maandag t/m zaterdag) of Bakkerij Timmer (maandag t/m zaterdag). Wil je een wandeling maken waar in de directe omgeving geen afhaalmogelijkheid is? Haal dan van te voren alvast de lunch en neem het mee. Onderweg is er altijd wel een bankje te vinden waar je het kunt opeten.

Je ziet er zijn genoeg leuke locaties om wel te kunnen bezoeken tijdens de lockdown. En als je dat wilt maken wij een 'survivalpakket voor onderweg voor jullie!

Tot snel op Texel 

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen
fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->