Wat is het verschil tussen een e-scooter en een e-chopper
18 juni 2022 
1 min. leestijd

Wat is het verschil tussen een e-scooter en een e-chopper

appels en peren met elkaar vergelijken of?

Wat is het verschil tussen een E-scooter en een E-chopper?

Ondanks dat een e-chopper en een e-scooter op bepaalde punten erg op elkaar lijken, kun je ook wel wel verschil zien tussen beide. Naast een verschillende uiterlijk hebben ze vaak ook andere eigenschappen. Welke dat zijn, daar ga ik hieronder op in.

De e-chopper versus e-scooter: dit zijn de verschillen

Meteen maar even een kleine kanttekening, een e-chopper versus een e-scooter is eigenlijk een oneerlijke vergelijking. De e-chopper is namelijk wel degelijk een e-scooter, maar let op een e-scooter is niet persé een e-chopper. In principe zou je de e-chopper als een designvariant kunnen zien van de e-scooter. Als je dat in je achterhoofd houdt zie je wel enkele verschillen tussen deze tweewielers.

Een e-chopper is een soort e-scooter die je qua uiterlijk kunt vergelijken met de bekende Amerikaanse Harley Davidson motoren. Uiteraard met grote verschil dat de e-choppers van ons niet op fossiele brandstof rijdt maar op Texelse elektriciteit. Een ander kenmerk is dat deze choppers een extra lage zitting hebben, en vaak een heel hoog breed stuur. De banden zijn ook extra breed en daarmee robuust!

Een e-scooter lijkt eigenlijk gewoon meer op een gewone scooter, vaak heeft een e-scooter een uitneembare batterij die je zo losmaakt en je hem binnen aan de acculader kan leggen. De zitting is eigenlijk ook gewoon normaal net als het stuur.

Overeenkomsten tussen de elektrische chopper en de scooter

Uiteraard is de grote overeenkomst dat beiden met stroom kunnen worden opgeladen, ze beiden vaak best een grote actieradius hebben en afhankelijk van de acculader snel opladen. Voor zowel het besturen van de e chopper als de e scooter heb je een geldig rijbewijs nodig en alleen te besturen voor personen van 16 jaar en ouder. De accu's zijn ook duurzaam bij beide zodat je vele veilige kilometers met je e-scooter of e-chopper kunt rijden.

Een ritje op de e-chopper proberen?

Ben je enthousiast geworden over ons assortiment aan elektrische tweewielers. Plan vandaag nog jouw reservering en kom bij ons op Texel een rondje over het eiland toeren!

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen
fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->