7 redenen om zelf een e-chopper aan te schaffen
16 april 2023 
2 min. leestijd

7 redenen om zelf een e-chopper aan te schaffen

Elektrisch rijden is de laatste jaren enorm populair geworden en heeft na de introductie van de eerste elektrische auto een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hoewel je tegenwoordig bijna overal elektrische auto's ziet rijden, zijn elektrische scooters en choppers echt nog iets unieks en speciaals. In deze Texel Cruiser-blog lees je 7 voordelen van elektrisch rijden met een e-chopper of e-scooter.

  • Je bent meteen klaar om weg te rijdenMet een elektrische e-chopper rijd je meteen weg! Je hoeft namelijk niet te wachten totdat de scooter is opgestart, waardoor je meteen vol gas kunt weg scheuren. Ideaal toch?
  • Het is goedkoop (rijden)

Elektrisch rijden is veel goedkoper dan rijden op benzine. Stond je vroeger nog tientjes af te rekenen aan de pomp, met een elektrische scooter is dat verleden tijd. Je laadt jouw scooter elektrisch op en dat scheelt behoorlijk in de portemonnee! Kun je weer andere leuke dingen van doen dus. Afhankelijk van de grootte van de accu ben je maar €0,20 tot €0,40 cent kwijt op de accu volledig op te laden.

  • Je kunt overal opladen

Je kunt jouw elektrische scooter of chopper thuis of op het werk opladen via reguliere 230V stopcontacten. We raden altijd aan om de accu zo leeg mogelijk te rijden voordat je hem oplaadt, zeker de eerste paar keren dat je ermee rijdt. Dit is goed voor de accu. Bovendien krijg je standaard 6 maanden garantie op de accu.

  • Je rijdt lekker rustig

Naast dat e-choppers en e-scooters super comfortabel zijn om mee te rijden, zijn ze ook bijzonder stil. Weg zijn de ronkende motoren en stinkende uitlaatgassen! Door de elektrische accu rijd je fluisterstil! Hierdoor kun je echt genieten van het rijden en tegelijkertijd op een normaal volume een gesprek voeren. Handig! Zeker wanneer je in een drukke stad woont waar je vaak geluidsoverlast hebt, is een stille e-scooter zoals de Texel Cruiser perfect.

  • Je hebt minder onderhoudskosten

Een elektrische scooter heeft een elektrische motor. Deze heeft veel minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor. Hierdoor heb je minder onderhoudskosten aan een elektrische scooter of chopper, doordat de kans op slijtage een stuk lager is. Ga je dus goed om met je accu, dan zul je weinig onderhoud hebben aan jouw chopper.

  • Je kunt zelf je eigen energie opwekken (gebruiken)

Heb je een eigen woning? Dan kun je door middel van zonnepanelen zelf energie opwekken. Hierdoor kun je goedkoop jouw e-scooter of e-chopper opladen en kost het je bijna niets.

  • Milieubewust en duurzaam rijden
  • Geen last van brandstofgeur

Een elektrische scooter heeft geen brandstof nodig, dus geen brandstofgeur meer in de garage of schuur waar je hem oplaadt. Dit zorgt voor een aangenamere omgeving en is ook nog eens beter voor je gezondheid.

  • Snelle acceleratie

Een elektrische scooter of chopper heeft een snelle acceleratie. Doordat de elektromotor direct kracht levert, heb je binnen no-time een flinke snelheid opgebouwd. Dit zorgt voor een leuke en snelle rijervaring.

  • Bijdragen aan een duurzamere wereld

Door te kiezen voor een elektrische scooter of chopper, draag je bij aan een duurzamere wereld. Je vermindert de CO2-uitstoot en zorgt voor minder luchtvervuiling. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van mens en dier.

Al met al biedt het rijden op een elektrische scooter of chopper vele voordelen. Het is goedkoop, comfortabel, stil, heeft weinig onderhoud nodig en draagt bij aan een duurzamere wereld. Ben jij al overtuigd? Kom dan langs bij Texel Cruiser en ervaar zelf het rijplezier van een elektrische scooter of chopper.

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen
fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->