10x Lekker eten en drinken in Oudeschild
31 juli 2022 
1 min. leestijd

10x Lekker eten en drinken in Oudeschild

10x Lekker eten en drinken in Oudeschild

Na een dagje rijden op een e-chopper is het lekker vertoeven bij een van de vele restaurants die Oudeschild rijk is. Of wellicht kom je wel lunchen bij een van de lunchgelegenheden in het vissersdorp.

Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we alvast wat leuke tips voor lekker eten en drinken in Oudeschild.

Smaakvol (vis) restaurant in een gereconstrueerd 16e eeuws graanpakhuis. Vanuit het restaurant een geweldig uitzicht over de haven van Oudeschild. Ook geschikt voor groepen.

Sfeervol familierestaurant wat zich kenmerkt door glas in lood taferelen en maritieme attributen. Zowel voor heerlijke maaltijden met verse gebakken- of gestoofde vis maar ook voor vleesgerechten een aanrader. Ruim restaurant met serre en terras met rondom uitzicht.

Gezellige viszaak nabij de haven van Oudeschild met verse vis uit de Noordzee en buitenlandse wateren. Specialiteit is de ambachtelijk gerookte paling.

Geniet van de nostalgische sfeer in de viswinkel en het rijke verleden van de visserij op Texel. De Oude Vismarkt lig direct achter de haven en biedt een compleet assortiment aan versie, gerookte en gebakken vis. Ga ook eens naar de gratis expositie 'Leven van de Vis. Een interactieve expositie over de hedendaagse Texelse visserij.

Familierestaurant aan de havenmond van Oudeschild met mooi terras op het zuiden. Het menu bestaat uit gerechten met lokale ingredienten zoals onder andere vis van de eigen vloot. Puur genieten!

Sfeervol restaurant in het oude 'stoombootkoffiehuis' van de TESO. Uitgebreide tapaskaart voor ieder wat wils. De meeste tapas worden dagelijks bereid met veelal Texelse producten en zijn van hoge kwaliteit en smaken uitstekend. Van eenvoudig maar bijzonder patatje met tot uitgebreidere menu's

Een lekker gebakken visje, vers belegd broodje of een portie van onze beroemde RAS patat. Bij Veronica op de haven van Oudeschild ben je aan het goede adres.

Misschien wel de meest complete viswinkel van Texel. De winkel onder aan de dijk is een waar eldorado voor visliefhebbers.  Proef de verschillende vissoorten in de gezellige eetgelegenheid, of neem plaats op het beschutte terras.

Het is goed vertoeven bij De Compagnie aan de rand van de Waddenhaven Texel. In het havenpaviljoen of op het uitzichtterras kun je genieten van een lekker drankje en een smakelijke lunch of diner.

Een heerlijk ontbijtje, lunch of een smaakvolle koffie met gebak? Daarvoor kun je terecht bij de Tearoom van Timmer  de echte Bakker in de Heemskerckstraat

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen