10x lekker eten en drinken in oudeschild
Leukste uitjes op Texel met E-Choppers
Marcel Slikker
Leukste uitjes op Texel met E-Choppers
04/15/2023
1 min
0

10x Lekker eten en drinken in Oudeschild

04/15/2023
1 min
0

10x Lekker eten en drinken in Oudeschild

Als je een dagje hebt gereden op een e-chopper, is het heerlijk vertoeven bij een van de vele restaurants in Oudeschild. Misschien ga je wel lunchen bij een van de lunchgelegenheden in het vissersdorp.

Om je alvast wat inspiratie te geven, hebben we alvast wat leuke tips voor lekker eten en drinken in Oudeschild.

1.) Visrestaurant 't Pakhuus

Smaakvol (vis)restaurant in een gereconstrueerd 16e-eeuws graanpakhuis. Vanuit het restaurant heb je een geweldig uitzicht over de haven van Oudeschild. Ook geschikt voor groepen.

2.) Café Restaurant Havenzicht

Sfeervol familierestaurant dat zich kenmerkt door glas-in-loodtaferelen en maritieme attributen. Zowel voor heerlijke maaltijden met verse gebakken of gestoofde vis als voor vleesgerechten een aanrader. Ruim restaurant met serre en terras met rondom uitzich

3.) Vispaleis Van der Star

Gezellige viszaak nabij de haven van Oudeschild met verse vis uit de Noordzee en buitenlandse wateren. Specialiteit is de ambachtelijk gerookte paling.

4.) De Oude Vismarkt

Geniet van de nostalgische sfeer in de viswinkel en het rijke verleden van de visserij op Texel. De Oude Vismarkt ligt direct achter de haven en biedt een compleet assortiment aan verse, gerookte en gebakken vis. Ga ook eens naar de gratis expositie 'Leven van de Vis'. Een interactieve expositie over de hedendaagse Texelse visserij.

5.) Eetcafé De Kombuis

Familierestaurant aan de havenmond van Oudeschild met mooi terras op het zuiden. Het menu bestaat uit gerechten met lokale ingrediënten zoals onder andere vis van de eigen vloot. Puur genieten!

6.) Tapasrestaurant TX

Sfeervol restaurant in het oude 'stoombootkoffiehuis' van de TESO. Uitgebreide tapaskaart voor ieder wat wils. De meeste tapas worden dagelijks bereid met veelal Texelse producten en zijn van hoge kwaliteit en smaken uitstekend. Van eenvoudig maar bijzonder patatje met tot uitgebreidere menu's.

7.) Vis-en Cafetaria Veronica

Een lekker gebakken visje, vers belegd broodje of een portie van onze beroemde RAS patat. Bij Veronica op de haven van Oudeschild ben je aan het goede adres.

8.) De Texelse Visspecialist

Misschien wel de meest complete viswinkel van Texel. De winkel onder aan de dijk is een waar eldorado voor visliefhebbers. Proef de verschillende vissoorten in de gezellige eetgelegenheid of neem plaats op het beschutte terras.

9.) Compagnie

Bij De Compagnie aan de rand van de Waddenhaven Texel is het goed toeven. In het havenpaviljoen of op het uitzichtterras kun je genieten van een lekker drankje en een smakelijke lunch of diner.

10.) Bakkerij Timmer tearoom

Voor een heerlijk ontbijtje, lunch of een smaakvolle koffie met gebak kun je terecht bij de Tearoom van Bakkerij Timmer in de Heemskerckstraat. Het is dé plek op Texel om te genieten van versgebakken brood en banket, zoals croissants, gevulde koeken en taarten.

Reacties
Categorieën
fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->