Wat te doen op Texel in de zomer - Ontdek de leukste zomeractiviteiten op het eiland
24 juni 2023 
1 min. leestijd

Wat te doen op Texel in de zomer - Ontdek de leukste zomeractiviteiten op het eiland

Wat te beleven op Texel tijdens de zomermaanden?

Het prachtige eiland Texel wordt steeds bekender, zelfs Lonely Planet heeft al de charme van Texel ontdekt. Er valt genoeg te beleven op dit veelzijdige eiland, dat je gegarandeerd een vakantiegevoel zal geven. Het Texelgevoel begint al zodra je de veerboot vanuit Den Helder naar de overkant neemt. Het is gemakkelijk en betaalbaar (slechts € 2,50 per persoon voor een retour) om naar het eiland te gaan. Eenmaal aangekomen op Texel zijn er talloze mogelijkheden om een actieve of juist ontspannen dag door te brengen. Hier zijn alvast enkele tips voor wat je kunt doen op Texel tijdens de zomermaanden:

De prachtige Noordzeestranden

De stranden op Texel zijn absoluut de moeite waard, niet alleen in de zomer, maar gedurende het hele jaar. Bijna elk strand heeft gezellige strandtenten, enkele van onze favorieten zijn:

  • Paal 9 bij Den Hoorn
  • Paal 15 bij Den Burg
  • Paal 17 bij De Koog
  • Strandpaviljoen Twaalf bij Den Hoorn
  • Beachclub Texel bij De Koog

De vuurtoren van Texel

De vuurtoren van Texel bevindt zich op het prachtige witte strand en is zeker een bezoek waard. De toren staat er sinds 1864 en is geplaatst op dit noordelijkste puntje vanwege de vele schipbreuken in de zee tussen Texel en Vlieland. Beklim de vuurtoren en geniet van het weidse uitzicht over de Noordzee en de Waddenzee.

Kaap Skil museum in Oudeschild

Breng een bezoek aan het Kaap Skil museum in Oudeschild. Hier leer je meer over de geschiedenis van de zeeën rondom Texel en bewonder je een indrukwekkende collectie van strandvondsten. Ook de verzameling archeologische schatten afkomstig van de zeebodem is uniek. Het museum is modern, interactief en biedt zelfs de mogelijkheid om de heerlijke Kaap Skil-koek met VOC-kruiden te proeven!

Zeehonden spotten

Natuurlijk wil je ook graag zeehonden zien op Texel. De leukste manier om dit te doen is met een van de rondvaartboten vanuit Oudeschild. Zij maken dagelijks verschillende tochten naar de zandbanken rondom Texel. De kapiteins weten precies waar de zeehonden zich bevinden en geven je de beste kans om ze van dichtbij te bekijken. Vaak komen de zeehonden nieuwsgierig naar de boot toe gezwommen. Als je liever niet op een boot stapt of gevoelig bent voor zeeziekte, is een bezoek aan Ecomare de beste optie. Dit opvangcentrum en museum biedt onderdak aan zieke, verzwakte of verweesde zeehonden. In Ecomare zijn ook enkele vaste bewoners te vinden die niet meer kunnen terugkeren naar zee.

Wil je nog meer activiteiten ontdekken op Texel? Neem eens een kijkje op onze website www.dagje-texel.nl voor een overzicht van alle mogelijkheden tijdens de zomermaanden.

Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen