Wat te doen op Texel in de zomer?
10 juli 2021 
2 min. leestijd

Wat te doen op Texel in de zomer?

Wat te doen op Texel in de zomer?

Het eiland Texel wordt steeds bekender, zelfs Lonely Planet ontdekte ons Texel al. Je kunt je op het eiland dan ook prima vermaken. Texel is een veelzijdige bestemming en zal je zeker een vakantiegevoel geven. Dat Texelgevoel begint al op het moment als je in Den Helder op de veerboot naar de overkant stapt. Je kunt heel makkelijk en goedkoop (€ 2,50 p.p. voor een retour) naar het eiland gaan. Eenmaal aangekomen op Texel zijn er heel veel mogelijkheden om er een actieve of juist ontspannen Dagje Texel van te maken. Wij geven je alvast tips wat te doen op Texel in de zomer:

De witte Noordzee stranden

De stranden op Texel doen niet onder voor menig tropisch strand en eigenlijk niet alleen in de zomer maar ook in de andere jaargetijden de moeite waard om te bezoeken. Nagenoeg op elk strand vind je toffe strandtenten, zomaar wat favorieten van ons:

  • Paal 9 bij Den Hoorn
  • Paal 15 bij Den Burg
  • Paal 17 bij De Koog
  • Strandpaviljoen Twaalf bij Den Hoorn
  • Beachclub Texel bij De Koog

De Vuurtoren van Texel

De vuurtoren van Texel ligt aan het mooie witte strand je kunt deze ook bezoeken. De toren staat hier sinds 1864 en is op dit Noordelijkste puntje neergezet omdat er veel schepen vergingen in de zee tussen Texel en Vlieland. Beklim de vuurtoren eens en geniet van het wijdse uitzicht over de Noordzee én Waddenzee.

Kaap Skil museum in Oudeschild

Breng eens een bezoek aan het Kaap Skil museum in Oudeschild. Hier leer je meer over de geschiedenis van de zeeen rondom Texel en bovendien kun je een enorme juttersverzameling bewonderen. Uniek is ook de collectie met archeologische schatten van de zeebodem. Het museum is modern, interactief en de enige plek waar je de lekkere Kaap Skil koek met VOC kruiden kunt proeven!

Zeehonden kijken

Natuurlijk is de kans groot dat je ook graag zeehonden wilt zien op Texel. Het leukste om dat te doen is met een van de rondvaartboten vanuit Oudeschild. Zij maken dagelijks diverse tochten naar de zandbanken rondom Texel. De kapiteins weten precies waar de zeehonden zich bevinden en geven je de beste kans om ze vanuit de boot te bekijken. Vaak komen de zeehonden heel dichtbij de boot zwemmen. Wil je niet zeeziek worden, of ga je liever niet mee op een boot, dan is een bezoek aan Ecomare de beste optie. Dit opvangcentrum én museum biedt vaak tijdelijk onderdak aan zeehonden die ziek, verzwakt of verweesd zijn. In Ecomare zijn ook een aantal vaste bewoners die niet meer terug naar zee kunnen.

Nog meer activiteiten op Texel ontdekken? Kijk eens op onze website www.dagje-texel.nl voor de mogelijkheden van wat er allemaal te doen is in de zomer.


Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen