Wat is een MVO uitje én hoe organiseer je dat?
26 augustus 2022 
1 min. leestijd

Wat is een MVO uitje én hoe organiseer je dat?

Wat is een MVO uitje en hoe organiseer je het?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfscultuur. Je wilt natuurlijk graag laten zien dat je als bedrijf nadenkt over je bijdrage aan de maatschappij. Mooie bijkomstigheid: je imago als bedrijf gaat erop vooruit, en potentiële klanten zullen hierdoor met een positief gevoel tegenover je product of dienst staan. Ook bedrijfsuitjes kun je volgens de MVO filosofie invullen. Zo heeft het personeel niet alleen een leuke dag samen waarbij de onderlinge band wordt versterkt, maar ook een fijn gevoel omdat er iets goeds is gedaan.

Je kunt denken aan het helpen van mensen die het minder hebben. Organiseer bijvoorbeeld een activiteit waarbij je samen geld inzamelt voor een goed doel. Maar je kunt ook kiezen voor een uitje waarbij het resultaat naar een goed doel gaat, zoals spullen naar de Voedselbank of een fiets voor Afrika. Deze instanties kunnen daar een hoop mensen blij mee maken.

Daarnaast zijn er activiteiten waarbij je een maatschappelijk probleem helpt oplossen. Zo is afval en zwerfvuil een groot thema. Ga met je team erop uit om afval te verzamelen en opruimen, en maak er misschien zelfs een kunstwerk van. Denk aan dan eens de Jutters Experience.

Natuurlijk is het goed om als bedrijf een MVO programma aan te bieden aan je personeel. Maar de effecten gaan nog veel verder dan alleen een goed imago. De deelnemers zullen moeten samenwerken voor een hoger doel, waarmee binnen een team saamhorigheidsgevoel wordt gecreëerd. Werknemers krijgen een goed gevoel door een bijdrage te leveren aan de maatschappij, en dit zorgt ook weer voor frisse werklust. Bovendien help je er ook nog eens een ander mee, waardoor er aan het einde van de dag alleen maar winnaars zijn.

Kies voor een activiteit die bij jouw bedrijf of team past. Gaan jullie in teams de strijd aan of zetten jullie gezamenlijk de schouders onder een uitdaging? Belangrijk is hierbij om te weten waar de interesses van de verschillende teamleden liggen. Ga je voor een activiteit waarmee je mens, dier, kind of natuur helpt?

Wij helpen je natuurlijk graag bij het organiseren van jouw maatschappelijk verantwoorde team dag!


Over de schrijver
Ondernemende Texelaar en Quality Health Safety Environment officer in de recreatiebranche op Texel. Geboren en getogen in het vissersdorpje Oudeschild
Reactie plaatsen