te koop e-choppers

E-chopper kopen bij Texel Cruiser

Koop je occasion bij ons

E-scooter deals voor iedereen

Wil jij ook graag een e-scooter of e-chopper aanschaffen en ben je op zoek naar de beste plek om dit te doen? Dan ben je bij Texeltours aan het juiste adres! Wij hebben alles op een rijtje gezet wat je nodig hebt voor de aankoop, onderhoud en accessoires van jouw e-scooter of e-chopper. Lees verder voor meer informatie.

E-scooters en E-choppers bij Texeltours

Texeltours heeft een ruim aanbod aan e-scooters en e-choppers van topkwaliteit. Op onze website vind je een overzicht van de actuele occasions van Texel Cruiser én Solex Texel. Hierdoor heb je een ruime keuze en vind je altijd een e-scooter of e-chopper die bij jou past.

Ons aanbod varieert van klassieke Solex-modellen tot moderne elektrische scooters. Zo hebben wij voor ieder wat wils. Alle e-scooters en e-choppers zijn van hoge kwaliteit en worden goed onderhouden door onze experts. Zo ben je verzekerd van een veilige en betrouwbare aankoop.

Onderdelen, onderhoud en accessoires

Natuurlijk wil je dat jouw e-scooter of e-chopper goed blijft werken en er mooi uit blijft zien. Daarom bieden wij bij Texeltours ook een ruim aanbod aan onderdelen, onderhoudsmiddelen en accessoires. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere accu's, banden, remmen en verlichting.

Onze experts staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het onderhoud van jouw e-scooter of e-chopper. Zo blijft deze in topconditie en kun je er nog jaren plezier van hebben.

Voordelen van Texeltours

Waarom zou je jouw e-scooter of e-chopper bij Texeltours kopen? Hieronder hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Ruim aanbod aan e-scooters en e-choppers van topkwaliteit
  • Ruim aanbod aan onderdelen, onderhoudsmiddelen en accessoires
  • Goed onderhouden occasions
  • Persoonlijke service en advies
  • Snelle levering op Texel


Wil jij een e-scooter of e-chopper aanschaffen en ben je op zoek naar de beste plek om dit te doen? Kies dan voor Texeltours! Wij hebben een ruim aanbod aan topkwaliteit e-scooters en e-choppers, onderdelen, onderhoudsmiddelen en accessoires. Daarnaast bieden wij persoonlijke service en advies, zodat jij altijd de beste keuze maakt. Bestel jouw e-scooter of e-chopper vandaag nog en geniet binnenkort van de vrijheid en het gemak van jouw eigen elektrische vervoermiddel op Texel!

Occasions bekijken 
verkoop van tweedehands scooters en fatbikes
                   

Vragen over een e-chopper kopen

Moet je wegenbelasting betalen voor een e-chopper?

Nee, voor een elektrische chopper hoef je geen wegenbelasting te betalen.

Wat is de maximale afstand die je kunt afleggen met een volle accu?

Met een volle e-scooter of e-chopper kan tot 60km afstand gereden worden. Let wel: dit cijfer is gebaseerd op situaties waarbij steeds de toegestane snelheid is gereden op basis van een proefpersoon met een gemiddeld gewicht. Op de weg zijn weersomstandigheden zoals tegenwind, de ondergrond van het wegdek en zaken zoals regelmatig stoppen en optrekken ook van invloed op de maximale afstand die je kunt afleggen. Houd tijdens het rijden jouw accu dus in de gaten en laad deze op tijd op.

Als de accu bijna leeg is, kan je dan nog rijden met de e-chopper?

Het wordt niet aangeraden om te gaan rijden met een accu die bijna leeg is. Wanneer je accu helemaal leeg is gereden, moet deze namelijk vervangen worden. We adviseren daarom om je accu op tijd weer op te laden. Door jouw accuniveau altijd minimaal tussen de 20% en 80% te houden voorkom je dat de accu helemaal leeg loopt. Geef de accu tevens tijd om af te koelen voor of na het opladen.

Ik rij soms langere tijd niet met mijn e-chopper. Heeft dit effect op mijn accu?

Wanneer je een langere periode niet met jouw elektrische chopper of scooter rijdt, zal de accu leeg lopen. Het is daarom aan te raden om deze ten minste 1 keer per maand op te laden.

Is de actieradius van een e-scooter kleiner in de winter?

Ja, in de winter kan de actieradius tot wel 25% minder zijn dan op zomerse dagen. In de winter dalen de temperaturen en daarmee ook de actieradius van jouw e-chopper. Als het koud is, neemt de elektrische weerstand van een accu toe, waardoor de accu minder energie levert. Komen de temperaturen onder het vriespunt, dan is het aan te raden om jouw e-chopper op een warme plek te zetten om dit te voorkomen. Door ervoor te zorgen dat je jouw accu altijd in een droge, warme ruimte bewaart en beschermt tegen vocht, houd je jouw accu in goede conditie.

Hoe kun je het maximale uit je accu halen?

Zorg ervoor dat je jouw accu regelmatig oplaadt en wacht niet tot deze helemaal leeg is. Plaats de accu en de acculader in een droge, geventileerde ruimte. Zorg ervoor dat er niks over of op de accu ligt tijdens het laden, want hierdoor kan de ventilator de accu niet voldoende afkoelen. Het laden van de accu in de wintermaanden kun je het beste doen in een verwarmde, droge ruimte. Hierdoor blijft je accu in topconditie. Voorkom tevens het laten vallen en stoten van de accu, en haal hem voorzichtig uit de e-chopper wanneer je deze wil opladen.

Wat kost een verzekering voor een e-chopper?

Dit is afhankelijk van de verzekeraar en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Als je een all-risk verzekering wilt afsluiten en je hebt 0 schadevrije jaren opgebouwd, dan betaal je gemiddeld ongeveer €30,- per maand. Let op: het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd voor een auto geldt niet voor een e-scooter. Begin je dus net met rijden op een e-scooter, dan is jouw aantal opgebouwde schadevrije jaren nul.

                 
fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->