te koop e-choppers

E-chopper kopen bij Texel Cruiser

Koop je occasion bij ons

E-scooterdeals voor iedereen

Vanwege de hoge vraag naar e-scooters en e-choppers en de bijbehorende onderdelen, onderhoudsmiddelen en accessoires hebben we alles keurig op een rijtje gezet op www.e-scooterdeals.nl. Hier vind je dus onze actuele occasions van Texel Cruiser én Solex Texel
E-scooterdeals.nl
verkoop van tweedehands scooters en fatbikes
                   

Moet je wegenbelasting betalen voor een e-chopper?

Nee, voor een elektrische chopper hoef je geen wegenbelasting te betalen.

Wat is de maximale afstand die je kunt afleggen met een volle accu?

Met een volle e-scooter of e-chopper kan tot 60km afstand gereden worden. Let wel: dit cijfer is gebaseerd op situaties waarbij steeds de toegestane snelheid is gereden op basis van een proefpersoon met een gemiddeld gewicht. Op de weg zijn weersomstandigheden zoals tegenwind, de ondergrond van het wegdek en zaken zoals regelmatig stoppen en optrekken ook van invloed op de maximale afstand die je kunt afleggen. Houd tijdens het rijden jouw accu dus in de gaten en laad deze op tijd op.

Als de accu bijna leeg is, kan je dan nog rijden met de e-chopper?

Het wordt niet aangeraden om te gaan rijden met een accu die bijna leeg is. Wanneer je accu helemaal leeg is gereden, moet deze namelijk vervangen worden. We adviseren daarom om je accu op tijd weer op te laden. Door jouw accuniveau altijd minimaal tussen de 20% en 80% te houden voorkom je dat de accu helemaal leeg loopt. Geef de accu tevens tijd om af te koelen voor of na het opladen.

Ik rij soms langere tijd niet met mijn e-chopper. Heeft dit effect op mijn accu?

Wanneer je een langere periode niet met jouw elektrische chopper of scooter rijdt, zal de accu leeg lopen. Het is daarom aan te raden om deze ten minste 1 keer per maand op te laden.

Is de actieradius van een e-scooter kleiner in de winter?

Ja, in de winter kan de actieradius tot wel 25% minder zijn dan op zomerse dagen. In de winter dalen de temperaturen en daarmee ook de actieradius van jouw e-chopper. Als het koud is, neemt de elektrische weerstand van een accu toe, waardoor de accu minder energie levert. Komen de temperaturen onder het vriespunt, dan is het aan te raden om jouw e-chopper op een warme plek te zetten om dit te voorkomen. Door ervoor te zorgen dat je jouw accu altijd in een droge, warme ruimte bewaart en beschermt tegen vocht, houd je jouw accu in goede conditie.

Hoe kun je het maximale uit je accu halen?

Zorg ervoor dat je jouw accu regelmatig oplaadt en wacht niet tot deze helemaal leeg is. Plaats de accu en de acculader in een droge, geventileerde ruimte. Zorg ervoor dat er niks over of op de accu ligt tijdens het laden, want hierdoor kan de ventilator de accu niet voldoende afkoelen. Het laden van de accu in de wintermaanden kun je het beste doen in een verwarmde, droge ruimte. Hierdoor blijft je accu in topconditie. Voorkom tevens het laten vallen en stoten van de accu, en haal hem voorzichtig uit de e-chopper wanneer je deze wil opladen.

Wat kost een verzekering voor een e-chopper?

Dit is afhankelijk van de verzekeraar en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Als je een all-risk verzekering wilt afsluiten en je hebt 0 schadevrije jaren opgebouwd, dan betaal je gemiddeld ongeveer €30,- per maand. Let op: het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd voor een auto geldt niet voor een e-scooter. Begin je dus net met rijden op een e-scooter, dan is jouw aantal opgebouwde schadevrije jaren nul.