route over de hogeberg van texel

E-scooter routes over Texel

genieten van het mooie eiland met de leukste routes...

Speciaal voor jou de leukste routes

Texel is een prachtig eiland om te verkennen met een e-scooter. Er zijn talloze mooie routes die je kunt volgen om het eiland te ontdekken. 

Hier zijn een paar suggesties voor leuke routes:

kerk van oudeschild texel

Knooppunt route VOC
Oudeschild - Den Burg

Deze route van ongeveer 22-23 kilometer voert je langs de dijk aan de Waddenzeekant van Texel, waar je de wind door je haren kunt voelen. Maar je kunt er ook voor kiezen om aan de Noordzeekant te fietsen en te genieten van het uitzicht op het water. Onderweg kom je schapen tegen die op de dijk grazen, wat het ultieme Texel-gevoel geeft.

De route gaat ook langs het dorpje Oudeschild, dat een haven heeft. Vroeger was deze haven van groot belang omdat er veel VOC-schepen vandaan vertrokken. Verder kom je langs Den Burg, een dorp met een prachtige oude binnenstad en een gezellige sfeer waar je kunt genieten van het echte ouderwetse eilandgevoel.

Kortom, deze historische en landelijke route geeft je een goede indruk van de schoonheid van Texel.

vogels kijken op texel

Vogel route over Texel

Deze fietsroute op Texel voert je langs drie vogel uitkijkpunten waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de vele vogelsoorten die Texel rijk is. Het Waddengebied is een belangrijke tussenstop en broedgebied voor vogels vanwege het voedselaanbod en het ontbreken van natuurlijke vijanden. Bij Ecomare kun je meer te weten komen over de vogels en hun gedrag. Tijdens deze route kun je genieten van het prachtige landschap en de vele vogels die je onderweg tegenkomt.

  • Circa 25-26 kilometer
  • Landelijke route langs vogel uitkijkpunten
schapen op texel

Texel route

Deze fietsroute op Texel voert je langs diverse landschappen en historische punten op het eiland. Je rijdt onder andere door de Hoge Berg, een heuvelachtig gebied met schapenboeten en tuinwallen, waar beschermde planten- en diersoorten leven. Ook kom je door het 'oude land van Texel', waar de meeste schapen worden gehouden. In het voorjaar kun je hier genieten van de vele lammetjes in de weiden.

Tijdens de route fiets je langs duinen, bossen, heide, polders, strand en het Wad. Texel is namelijk rijk aan diverse landschappen en dier- en plantensoorten. Onderweg kun je ook verschillende historische punten bekijken en beleven. Kortom, een gevarieerde route die je een goede indruk geeft van al het moois dat Texel te bieden heeft.

Extra leuk om te doen; de Texel Rally

Als je met een groep van minimaal 4 personen Texel wilt verkennen en wat competitie wilt toevoegen aan je trip, dan is de Texel Rally een leuke optie. Je krijgt een opdrachtenboekje mee met grappige opdrachten die specifiek zijn voor Texel, waarbij je uiteraard strijdt om de eeuwige roem en de hoofdprijs.