route over de hogeberg van texel

E-scooter routes over Texel

genieten van het mooie eiland met de leukste routes...

Speciaal voor jou de leukste routes

Texel, een betoverend eiland, nodigt je uit voor een onvergetelijk avontuur op een e-scooter. Laat je betoveren door de ontelbare prachtige routes die dit eiland te bieden heeft en ontdek Texel op een unieke manier. Verlies jezelf in de charme van het landschap terwijl je door schilderachtige paden rijdt. Hier delen we enkele aanbevelingen voor routes die niet alleen adembenemend zijn, maar ook zorgen voor een onvergetelijke verkenning van dit paradijselijke eiland. Stap op je e-scooter en ontdek de verborgen schatten van Texel!
kerk van oudeschild texel

Knooppunt route VOC
Oudeschild - Den Burg

Deze betoverende route strekt zich uit over ongeveer 22-23 kilometer, langs de dijk aan de Waddenzeekant van Texel, waar de verfrissende wind door je haren waait. Maar voor een andere adembenemende ervaring kun je ervoor kiezen om aan de Noordzeekant te fietsen en te genieten van een weids uitzicht over het water. Tijdens je tocht kom je nieuwsgierige schapen tegen, grazend op de dijk, wat bijdraagt aan het onmiskenbare Texel-gevoel.

De route brengt je ook langs het pittoreske dorpje Oudeschild, met een schilderachtige haven. Historisch gezien was deze haven van onschatbare waarde, omdat veel VOC-schepen hier hun avontuur begonnen. Vervolgens passeer je Den Burg, een dorp met een betoverend oude binnenstad en een warme sfeer waar je kunt genieten van het authentieke eilandgevoel.

In een notendop biedt deze historische en landelijke route een prachtige inkijk in de ongeëvenaarde schoonheid van Texel.

Ontdek de rijke geschiedenis en geniet van het idyllische landschap tijdens deze onvergetelijke fietstocht.

vogels kijken op texel

Vogel route over Texel

Deze betoverende fietsroute op Texel neemt je mee langs drie prachtige vogel uitkijkpunten, waar je volop kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de diverse vogelsoorten die Texel te bieden heeft. Het Waddengebied fungeert als een cruciale tussenstop en broedgebied voor vogels, dankzij overvloedig voedselaanbod en het ontbreken van natuurlijke vijanden. Ontdek bij Ecomare fascinerende feiten over de vogels en hun gedrag, waardoor je nog meer verbonden raakt met de natuur. Tijdens deze betoverende route word je omringd door het prachtige landschap en ontmoet je talloze vogels die je pad kruisen.

  • Een schilderachtige tocht van ongeveer 25-26 kilometer
  • Verken het platteland langs schitterende vogel uitkijkpunten
schapen op texel

Texel route

Deze betoverende fietsroute op Texel neemt je mee op een ontdekkingsreis door diverse adembenemende landschappen en historische hoogtepunten op het eiland. Peddel door de schilderachtige Hoge Berg, een heuvelachtig gebied dat bezaaid is met schapenboeten en tuinwallen, waar beschermde planten- en diersoorten floreren. Bewonder het 'oude land van Texel', de thuisbasis van de meeste schapen, vooral in het voorjaar wanneer de weiden gevuld zijn met dartelende lammetjes.

De route voert je langs imposante duinen, weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, schilderachtige polders, uitnodigende stranden en de serene schoonheid van het Wad. Texel toont zich hier in al haar pracht, met een overvloed aan diverse landschappen en een schat aan flora en fauna. Onderweg ontvouwen zich ook diverse historische pareltjes die wachten om ontdekt en ervaren te worden. Kortom, een gevarieerde route die je een onvergetelijke indruk geeft van al het schoons dat Texel te bieden heeft.

Extra leuk om te doen; de Texel Rally

Wil jij Texel op een unieke en spannende manier ontdekken met een groep van minimaal 4 personen? De Texel Rally is dé perfecte keuze om een vleugje competitie toe te voegen aan jouw avontuur. Ontvang een boekje met uitdagende en grappige opdrachten, speciaal ontworpen voor Texel. Strijd met je team voor de eeuwige roem en de kans op die felbegeerde hoofdprijs. Maak van je Texel-ervaring een onvergetelijke en opwindende reis vol plezier en prestaties!
fareharbor.com/help/website/resources/lightframe-api/ -->